Inspiratieboost: stylish gedekte tafels

Organiseer jij graag diners en nodig je het liefst je vrienden en familie bij jou thuis uit om aan de eettafel plaats nemen? In deze inspiratieboost laten we je de mooist gedekte tafels zien. Want niet is leuker dan je gasten ontvangen met een gezellige tafel waar je heerlijke gerechten ook nog eens beter op uit zullen komen!

Ben je ook benieuwd naar inspiratie voor de styling van je ongebruikte eettafel? Bekijk dan eens dit artikel.

Bijzonder bestek

Waar voorheen vooral zilveren bestek werd verkocht, is tegenwoordig een veel groter aanbod. Geef je eettafel een goede upgrade met koperen of messing bestek en breng zo meteen wat kleur op tafel! Bestek is in alle soorten en maten te verkrijgen; van super modern tot lekker ouderwets. De mooiste exemplaren vind je natuurlijk bij een tweedehands winkel. Deze hoef je alleen maar even op te poetsen. Combineer dit bestek met je bestek van bijvoorbeeld IKEA en je hebt meteen een unieke look!

Een vleugje vintage

Wij houden wel van een beetje vintage in ons interieur. En je kunt dit natuurlijk ook doortrekken bij het dekken van de tafel! Scoor een aantal mooie borden bij tweedehands winkels. Ze hoeven niet allemaal uit dezelfde serie te komen: vooral bloemenpatronen kunnen prachtig met elkaar gemixed worden. Houd je niet zo van bloemen? Ook het ouderwetse boerenbont of Delfts Blauw kun je prachtig combineren met moderne borden in zwart, wit of grijs. Daarnaast doet emaille het ook altijd goed!

Check hier ons moodboard voor meer inspiratie voor vintage in het interieur.

Scandinavisch

De Scandinavische look kun je creëren met een aantal key items: een linnen tafelkleed en servetten, mooie borden in lichtgrijs of beige (het liefst met van die fijne grillige randen) en groen. Planten of losse takken en bladeren mogen zeker niet ontbreken! Kies voor miniatuur vetplanten of cactussen of ga voor een stylish Eucalyptus takje waarvan je er één bij elk bord neerlegt. Van losse Eucalyptus en witte orchidee takken kun je een moderne centerpiece maken die je over de gehele lengte van de tafel legt. Bind de servetten vast met touw om de Scandinavische look helemaal af te maken.

Mix & match

Bij alle bovenstaande ideeën is een goede mix het belangrijkst. Kies voor een basis servies in zwart, grijs of wit en voeg daar bijzondere vondsten aan toe. Wanneer je de verschillende borden dan opstapelt, krijg je een mooie look met persoonlijke touch. Bekijk hier onze budget finds voor zo’n fijn gemixed servies.