Inspiratieboost: statement banken voor een woonkamer met extra karakter

Bij het inrichten van de woonkamer is de bank vaak de eerste aanschaf. Het is een belangrijk meubelstuk dat behoorlijk bepalend is voor de look en feel van de ruimte. Het is ook dé plek waar je tot rust komt en neer kunt ploffen na een lange werkdag of op een luie zondagmiddag. Dat we hier een aantal criteria aan hangen, is dan ook geen verrassing. Zo moet het lekker zitten en passen bij het interieur. Maar heb je er wel eens over nagedacht om als bank te kiezen voor een echte eye-catcher? Met statement banken geef je de woonkamer een boost en krijgt het interieur gelijk extra karakter.

Wist je dat een bank veel zegt over je persoonlijkheid? Ga je voor een statement bank, denk dan vooral aan welke kleur, vorm, print en materiaal bij jou past.

Brighten up

Een bank in een opvallende kleur maakt de look van de woonkamer gelijk speelser. Let hierbij wel goed op de ondertoon van de vloer. Wanneer hier meer gele tonen in zitten, kun je beter kiezen voor een bank met gele tonen als – je raad het al – geel of oranje. Een bank in een felle kleur past ook goed bij een interieur in neutrale kleuren. Ook belangrijk is het materiaal. Ga je voor een kleurige velours bank of kies je een stoffen variant?

Tip: zo verwijder je vlekken van de bank

Bron: Thirlby

Print

Een print is een goede manier om het interieur wat meer op te fleuren. Kies je een bank met een bloemenprint, maar ben je bang dat het al snel te tuttig oogt? Zorg er dan voor dat de rest van de ruimte neutraal is. Bij een bank met Bretonse strepen kun je all the way gaan à la Cruella de Vil, of kiezen voor kleurrijke accessoires voor een vrolijke touch.

Bron: Kam-Kam

Vormen

Een andere manier om je interieur een boost te geven, is door te kiezen voor een bank met een opvallend design. Van geometrische tot ronde vormen. Een tijdje geleden schreven we al over bovenstaand voorbeeld, dat ons deed denken aan zoetigheid!

Op zoek naar meer voorbeelden van opvallende banken? Haal je inspiratie uit onderstaande artikelen: