Inspiratieboost: staand werken aan een stijlvol bureau

Dat teveel (stil)zitten slecht is voor je gezondheid, dat heb je vast wel eens eerder gehoord. Maar op een gemiddelde kantoor- of thuiswerkdag beweeg je natuurlijk niet veel. Daarom zijn er steeds meer mensen die de ouderwetse bureaustoel laten voor wat het is en staand werken. Uit verschillende onderzoeken blijkt namelijk dat dit veel beter is voor je lichaam en houding. In dit artikel laten we je de mooiste voorbeelden van ‘staande bureaus’ zien!

Staand werken is natuurlijk ook een uitdaging, zeker als je gewend bent de hele dag te zitten. Wetenschappers zeggen daarom dat vier uur per dag staan het beste werkt. Wil je nou liever je dag liggend doorbrengen, dan word je vast heel blij van deze stoel en dit bureau!

Bron: Vitra

Bron: Jaswig

Als je voor het eerst staand gaat werken is het slim om rustig te beginnen. Je bent het waarschijnlijk niet gewend, dus als je in één keer heel lang probeert te staan ga je daar last van krijgen. Afwisseling is key!

Bron: RLDH

Bron: Levit8

Als je op je werk of in de home office geen plek hebt voor zo’n groot bureau is een opklapbaar exemplaar heel handig. Hij past gewoon op een normaal bureau en je kan makkelijk weer zittend werken als je genoeg hebt van het staan. Meer weten over deze mobiele tafel? Lees dan dit artikel.

Bron: Oristand

Als je geen fan bent van staand werken hebben we nog wat tips voor je om toch om toch fit te blijven. Misschien is dit krukje wel de perfecte oplossing voor jou! En gelukkig voor jou zijn er ook nog genoeg prachtige bureau’s waarachter je zittend je werk kan doen.