Inspiratieboost: spiegels in de woonkamer voor een ruimtelijk effect

Het is algemeen bekend dat een spiegel een ruimte groter laat lijken. Toch hang je spiegels over het algemeen in de badkamer, hal of slaapkamer om je outfit te checken. De woonkamer wordt dus vaak overgeslagen en daarom laten wij je graag zien dat ‘de check’ echt niet de enige functie van een spiegel is! Hang spiegels in de woonkamer voor een super stijlvol en ruimtelijk effect.

Het leuke aan spiegels is dat ze er in alle soorten en maten zijn! Voor elk interieur is er wel een passende spiegel te vinden. Wij struinden het internet af en zetten de mooiste inspiratiebeelden voor je op een rijtje. Enjoy!

Bron: Entrance

Je kunt een spiegel in je woonkamer op drie basis manieren plaatsen: hang ‘m aan de muur, zet ‘m op de grond tegen de muur of plaats ‘m op een plank of schouw.

Elke manier heeft zo zijn voor- en nadelen. Een grote vierkante spiegel kun je makkelijk op de grond zetten. Maar heb je een kleiner model, dan is het handiger als je deze ophangt of op een verhoging zet.

Ronde spiegels zien we steeds vaker in interieurs en lijken dan ook een echte trend. De ronde vormen contrasteren vaak mooi met strakke lijnen in de ruimte. Je kunt ze niet zo gemakkelijk neerzetten, maar het leuke is dat je kleine ronde spiegels bijvoorbeeld wel kunt hangen tussen wat fotolijstjes. Één grote ronde spiegel kan ook heel gaaf zijn en echt een statement maken.

Spiegels hebben dus echt wel meer functies en je kunt spiegels in de woonkamer prima kwijt! Meer lezen? Wij showen je in deze DIY hoe je in slechts één simpele stap je spiegel ophangt met een stoere leren band of riem. En voor wie in een klein huis woont laten we zien hoe je de ruimte groter maakt met spiegels.