Inspiratieboost: rotan en riet in de eetkamer

Het voordeel aan natuurlijke materialen, zoals rotan en riet, is dat ze niet zo gauw vervelen. Daarom kiezen wij in de basis ook het liefst voor natuurlijke materialen en kleuren. Dan kun je namelijk altijd nog accessoires in andere tinten en van andere materialen toevoegen voor een speciale look. In het voorjaar introduceerde IKEA al een limited collectie waarin materialen als bamboe, keramiek, glas, rotan en riet centraal stonden. Nu borduren wij voort op die trend en laten we zien dat deze materialen een gave toevoeging zijn aan de eetkamer.

Benieuwd hoe je rotan en riet kunt verwerken? Scroll dan snel verder voor de mooiste inspiratiebeelden.

Bron: Fonq

Een makkelijke manier om natuurlijke materialen als rotan en riet toe te voegen aan je interieur is door te beginnen bij de stoelen. Je kunt kiezen voor allemaal stoelen in dezelfde stijl voor een rustig effect of juist een mix van verschillende kleuren en designs voor een speelse look. Je kunt er ook voor kiezen om de stoelen te combineren met verschillende krukjes.

Lampenkappen in rotan en riet geven direct een bohemian en strand-achtige look. Je kunt kiezen voor een ietwat dichte lampenkap, die je voornamelijk gebruikt als sfeerverlichting. Rotan kappen met grotere gaten geven een nonchalante look en laten meer licht door.

DIY: je kunt ook zelf een hanglamp maken van een rotan mand!

Bron: West Elm

Vind je rotan en riet heel leuk, maar pak je het liever wat grootser aan? Dan kun je er altijd voor kiezen om de wand of vloer ermee te bekleden!

MEER LEZEN
Wil je meer inspiratie voor het gebruik van natuurlijke materialen als rotan en riet? Kijk dan eens naar dit moodboard of deze colorboost voor meer styling ideeën.