Inspiratieboost: 12x praktische en stijlvolle roomdividers

Inspiratieboost: 12x praktische en stijlvolle roomdividers

Een room divider kun je gebruiken om een ruimte op te delen. Handig als je bijvoorbeeld geen aparte slaapkamer hebt of wanneer je in een grote loft woont. In principe bereik je dit effect al met bijvoorbeeld een kamerscherm, maar het is nog slimmer om die room divider te combineren met extra opbergruimte. Om je te inspireren en te laten zien hoe stijlvol dit kan zijn, hebben we de mooiste room dividers voor je op een rij gezet!

Zie je een room divider in de slaapkamer wel zitten? Hier hebben we de leukste ideeën voor je verzameld!

Bron: Archdaily

Een stalen room divider heeft nogal wat voordelen. Het ziet er stijlvol en industrieel uit, is stevig én je kijkt er gemakkelijk doorheen. Dat laatste is vooral erg fijn als je de room divider gebruikt om de ruimte te ‘breken’. Wil je bijvoorbeeld je bed afschermen, dan raden we je aan voor een minder open room divider te gaan.

>> Met een room divider van Pietro Russo maak je absoluut een statement

Bron: Bo Bedre

Als je de eethoek wil scheiden van de zithoek is een lage room divider een goed idee. Optisch neemt dit namelijk veel minder plek in, terwijl je de ruimte toch nog goed kan scheiden. Gebruik de room divider niet alleen als opbergmeubel, maar zet er bijvoorbeeld ook een aantal mooie kamerplanten op. Zo’n verzameling planten middenin de kamer geeft je interieur een fijne uitstraling!

Bron: Archdaily

Bron: Yatzer

>> Een boekenkast, room divider en green wall ineen

Bron: Forsythe

Meer room dividers?

Geïnspireerd door deze gave room dividers? Je kan natuurlijk naar de winkel sprinten om een leuk exemplaar op te kop te tikken. Maar, je kan ook zelf aan de slag. Dat is sowieso goedkoper en nog leuk ook! We hebben een rijtje coole DIY’s voor je, zodat je meteen aan de slag kan.