Inspiratieboost: veel gezelligheid met een ronde eettafel

Hoewel het misschien niet de meest praktische en ruimtebesparende meubels zijn, scoren ze wel hoog op de graadmeter van gezelligheid: ronde eettafels. Het nadeel aan ronde tafels is dat je ze niet tegen de wand kunt zetten. Vanwege de vorm moeten ze van de muur af staan zodat je er omheen kunt lopen en stoelen rond kunt zetten. Maar het voordeel van zo’n tafel is dat het meteen zorgt voor een gezellige sfeer; zowel gebruikt als ongebruikt.

Een ronde eettafel vult direct de ruimte én als je vaak met een groep eet, is een ronde tafel veel gezelliger. Je kunt de gesprekken centraal houden en omdat je als groep echt bij elkaar zit, kun je iedereen ook veel makkelijker in de ogen kijken als je een verhaal vertelt. Je hoort het al.. wij zitten graag rond de tafel. Daarom zetten wij in dit artikel ter inspiratie de mooiste beelden van ronde eettafels op een rijtje.

Bron: Flickr

Je kunt natuurlijk voor een geheel witte eethoek kiezen in Scandinavische stijl.

Een bonte stoelenmix rond de tafel maakt het nóg gezelliger en kleurrijker!

Een elegante look creëer je met een marmeren tafelblad. Nu is echt marmer behoorlijk kostbaar en daarom laten we je in deze IKEA hack zien hoe je net zo goed een marmer effect creëert.

Bron: Hitta Hem

Een zwart-witte combinatie voor een stijlvolle look. Combineer dit met een opvallende lamp. Bijvoorbeeld in metallic voor een chic effect.

Shop the look van bovenstaande eetkamer!

Bron: ArchZine

Gedurfd en super chic: een eethoek in all black.

Bron: Alt

Bron: Decoholic

Wil jij een warme, sfeervolle eethoek creëren? Dan is een houten tafel een goed idee. Combineer dit met houten stoelen voor continuïteit of kies juist stoelen in een totaal ander materiaal (en andere kleur) voor iets meer speelsheid.

Bron: Vogue

Bron: Bardelli

En waar je zulke mooie eettafels shopt? De Docksta van IKEA is een klassieker in de Scandinavische interieurs. Ga je liever voor hout? MADE heeft een hele mooie tafel die je interieur meteen een chique touch geeft. Onze favoriet? Dit stoere exemplaar van Basiclabel.