Inspiratieboost: 11x een groot raam als hoofdbord

Hoewel een donkere slaapkamer goed is voor de nachtrust, houden wij juist van frisse en lichte ruimtes. Een groot raam in de slaapkamer heeft wat ons betreft dan ook echt wel voordelen. Ten eerste kun je de kamer met de ramen open lekker laten luchten en ‘s ochtends is het een stuk makkelijker opstaan als de kamer licht is!

Ben jij toevallig nét die persoon zonder raam in de slaapkamer? Kijk dan eens naar deze tips om een kamer zonder raam te verlichten.

Bron: Norsu

Door de basis van de kamer wit te houden creëer je een ruimtelijk effect. Dat komt doordat het daglicht dat door het raam komt direct wordt weerkaatst door het witte interieur. Idealiter zorg je niet alleen voor witte wanden en plafonds, maar dus ook voor een witte vloer. Met dit stappenplan kun je de vloer gemakkelijk wit verven.

Bron: Stadshem

>> Inspiratieboost: de mooiste vloerkleden voor in de slaapkamer

Met veel ramen in je slaapkamer is het belangrijk dat je gordijnen hebt. Je kunt kiezen voor witte gordijnen voor een fris effect of juist voor donkere gordijnen voor een mooi contrast en extra verduistering. Check voordat je de gordijnen ophangt even deze infographic met alle punten waar je op moet letten.

Juist door het vele licht dat binnenkomt kun je ook spelen met kleur. Je kunt één wand een kleur geven of alle wanden verven voor een groots kleurrijk effect. Met deze stappen weet je zeker dat je de juiste kleur kiest voor jouw slaapkamer.

Naast ramen zijn er nog wat andere essentiële dingen die ervoor zorgen dat jij heerlijk kunt slapen. Zo is een goed kussen bijvoorbeeld echt een must. Kijk snel naar deze andere zes tips voor de beste nachtrust.