Inspiratieboost: geef je koffietafel een touch of green

Je kunt de woonkamer op veel manieren een boost geven. We hebben je bijvoorbeeld al laten zien wat een perzik kleurige bank doet met de look van jouw interieur. Maar een nieuwe bank kopen is natuurlijk wel een grote stap. Veel makkelijker is het om een aantal accessoires te veranderen. Deze keer focussen we ons op de koffietafel. Leg een paar nieuwe boeken op tafel, verwissel de kaarsen voor een paar groene planten of zet een vaas bloemen op tafel. Op die manier verander je binnen no time de uitstraling van de woonkamer zonder al teveel geld uit te geven. In dit artikel laten we zien dat een touch of green écht een boost geeft!

Geen fan van de groene look, maar wel op zoek naar de juiste styling en compositie voor je koffietafel? Deze tips helpen je een handje.

Bron: Stylizimo

Bron: Deko

Een monochroom interieur is heel rustgevend, maar hier en daar wat kleur zorgt wel voor wat leven in de brouwerij. Met planten geef je je huis op een subtiele manier wat kleur.

De meeste koffietafels zijn niet zo groot, maar dat betekent niet dat je niet kan uitpakken met een grote plant. Juist met een groot exemplaar geef je de koffietafel (en de rest van de woonkamer) een heel andere dimensie.

Bron: Deko

Bron: Musta Ovi

Bron: KK

Wij zijn niet alleen dol op planten omdat ze er goed uitzien. Ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Extra reden dus om snel wat planten op de koffietafel te zetten! Wij hebben een overzicht gemaakt van de must-have planten met health-voordelen!

Bron: KK

Als je graag een verzameling planten op de koffietafel wil zetten, is een dienblad heel handig. Door alle planten bij elkaar te zetten, creëer je namelijk een rustige uitstraling. Het clusteren van accessoires werkt trouwens ook heel goed in kleine ruimtes.

Wil je na deze inspiratieboost meteen aan de slag met je koffietafel, maar geef je er liever niet teveel geld aan uit? Check deze groene kamerplanten onder de 10 euro.