Inspiratieboost: zo zorg je voor genoeg opbergruimte in de gang

Inspiratieboost: zo zorg je voor genoeg opbergruimte in de gang

De gang is vaak het onderschoven kindje bij de styling van een huis, omdat de aandacht eerder uitgaat naar de rest van het huis. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat de gang minder belangrijk is. Integendeel zelfs, in de gang wordt de eerste indruk van je interieur(smaak) gewekt, dus die ruimte kan maar beter een goede look hebben.

Goede styling begint bij de basis en die moet vooral rustig zijn. Geen rondslingerende tassen en jassen dus. Daarom laten we je in deze inspiratieboost zien hoe je genoeg opbergruimte in de gang creëert.

Heb je geen gang en kom je bij jouw huis direct binnen in de woonkamer? Wij hebben een aantal tips voor je, zodat je ook in dat geval voor een stijlvolle binnenkomst kan zorgen.

Een laag opbergmeubel in de gang is handig én good looking. Je kan er namelijk gemakkelijk een berg schoenen in kwijt, terwijl je op het meubel kan zitten om je schoenen aan te doen. En de ruimte boven het opbergmeubel kun je weer gebruiken als plek voor de kapstok.

Als je echt om ruimte verlegen zit is het slim om voor een grote wandkast te gaan. Je kan er veel in kwijt en het is ook een handige manier om de kapstok uit het zicht te houden. Zo’n grote kast kan wel snel massief overkomen, dus een nis is geen gek idee. Dit ‘breekt’ de kast en je hebt zo een plekje waar je even een tas kunt droppen.

Bron: IKEA

In een grote hal kan een open kast geen kwaad. Handig, je ziet meteen waar alles ligt en hangt. Nadeel is wel dat het al snel rommelig wordt. Houd het dus netjes, anders heeft al die opbergruimte in de gang geen zin. Voor een extra stijlvolle look gebruik je ook een aantal vakken om accessoires in te plaatsen. Zo krijgt jouw interieurstijl al in de gang duidelijk vorm!

>> 6 manieren om de hal een persoonlijke touch te geven

Bron: Stylizimo

MEER LEZEN
Kijk ook hoe een sidetable voor een opgeruimde sfeer in de hal kan zorgen en ontdek de magische kracht van ronde spiegels.