Inspiratieboost: de mooiste ontbijtbars voor in de keuken

Heb je thuis geen ruimte voor een aparte eetkamer? Dan is een ontbijtbar in de keuken een ideaal alternatief. Zo’n bar kun je zowel in een grote als kleine keuken creëren, omdat deze in principe niet veel ruimte in beslag hoeft te nemen. We gaven je eerder al inspiratie voor een knus ontbijthoekje maar ook een ontbijtbar is dus een perfecte oplossing.

Wij gingen op zoek naar de mooiste inspiratiebeelden. Check ze hieronder!

Vaak wordt een ontbijtbar als verlengstuk van een keukeneiland gemaakt. Hierboven is gekozen voor een combinatie met een marmeren blad waardoor een luxe gevoel ontstaat.

Bron: Picslovin

Bron: Homedit

Maar een ontbijtbar hoeft natuurlijk niet altijd aan een keukeneiland vast te zitten. Je kunt er ook voor kiezen om een bar als nis ín het keukenblok te bouwen of voor het raam maken als vensterbank deluxe.

Door de ontbijtbar te combineren met stalen krukken geef je het een industriële look. Maak ook de rest van je keuken industrieel met deze tips.

Bron: Stadshem

Bron: Homify

Bron: Worldes

Wanneer je meer van een Scandinavische stijl houdt raden we je aan om veel lichte kleuren en blank hout te gebruiken. Richt het verder zo minimalistisch mogelijk in en kijk ook eens naar deze tips voor een keuken geheel in Scandinavische stijl.

Bron: Magnet

Heb je echt een hele kleine keuken? Dan is deze opklapbare variant perfect. Zo heb je er ook meteen wat opbergruimte bij! Check voor de rest van de indeling ook even deze tips voor een kleine keuken.

Wil je nog meer inspiratie opdoen voor een ontbijtbar? Kijk dan eens naar deze huizen: