Inspiratieboost: een minimalistisch nachtkastje

Je nachtkastje is een onmisbaar onderdeel van je slaapkamer. Het is dé plek om al je essentials te verzamelen en zo altijd binnen handbereik te hebben. Maar helaas resulteert dit wel vaak in een wat rommelig geheel.

Haarelastiekjes, half opgedronken glaasjes water, notitieblokjes, en dan moeten daar ook al je decoratieve items nog bij… Dit alles bij elkaar wordt een beetje veel. Daarom is het een goed idee om voor een minimalistische look te gaan. In de slaapkamer, maar ook bij de keuze en de styling van je nachtkastje!

Wakker worden naast een opgeruimd nachtkastje

Minimalisme heeft alles te maken met de kunst van het weglaten. Houd het aantal items op je nachtkastje op een maximum van drie, en ga hier dan ook écht niet overheen.

Side note: een item op je nachtkastje kan ook bijvoorbeeld een (gesloten) kistje of doosje zijn waarin je weer andere spullen kunt stoppen, zonder dat je deze ziet. Zo kun je toch meer dan drie items kwijt! Deze manier is ook heel handig voor ‘lelijke’ spullen die je eigenlijk sowieso liever verstopt in je interieur.

Ook een goede tip voor een minimalistisch nachtkastje: ga voor accessoires in dezelfde kleur als het meubel. Zo zorg je dat het geheel rustig blijft en kun je toch al je essentials kwijt.

Heb je tijdschriften en boeken die je per se op je nachtkastje wilt hebben, maar hebben ze een drukke kaft en passen ze niet in een doos of kistje? Laat dan gewoon het hele nachtkastje weg en maak van de boeken een handig tafeltje!

>> DIY: maak van je verzamelde tijdschriften een originele kruk

MEER LEZEN
Op zoek naar nog meer inspiratie of wil je gewoon je eigen nachtkastje in elkaar timmeren? Dat kan! Bekijk onze Inspiratieboost met nachtkastjes in verschillende stijlen of ons handige lijstje met DIY’s voor je nachtkastje.