Inspiratieboost: de kunst van het weglaten

We leven in een maatschappij waarin we veel kopen, veel weggooien en toch steeds maar meer en meer willen. Wij komen er steeds vaker achter dat het creëren van een minimalistisch interieur dé manier is om eens even goed te ‘ontspullen’. Het is dan ook niet zomaar dat de boeken van Marie Kondo zo goed ontvangen worden. Zij moedigt namelijk aan om eens goed te kijken naar wat je hebt, zowel in je interieur als in je kledingkast. Door goed te kijken naar de basics en de spullen die je écht graag wilt houden, kun je veel makkelijker afscheid nemen van de overvloed aan spullen waar je niet echt gelukkig van wordt. In deze inspiratieboost zetten we de mooiste minimalistische interieurs voor je op een rijtje. Want een mooi object komt nu eenmaal veel beter tot zijn recht in een weloverwogen interieur.

essentials voor zo’n heerlijk minimalistisch interieur mét sfeer, contrasten en persoonlijkheid? Een witte basis, een aantal zwarte meubels, portretfoto’s of kunst in zwart-wit, groene planten en vooral niet teveel poespas!

Marmer is altijd een goed idee. Helaas zijn marmeren tafels niet goedkoop. Met deze DIY geef je je koffietafel simpel en snel een stijlvolle marmerlook!

Bron: Stylizimo

Bron: Easst

Wij kunnen geen genoeg krijgen van mooie zwart-wit posters. Het leuke aan deze monochrome posters is dat ze dat je ze supergoed met elkaar kunt combineren! Denk aan stijlvolle portretfoto’s, minimalistische illustraties en mooie typografie. In dit artikel zetten we de beste webshops voor zulke posters op een rijtje.

Bron: Yellows