Inspiratieboost: 8x een mid-century home office

Als je vaak thuis werkt is een goed gestylde home office geen overbodige luxe. Daarom inspireren wij je regelmatig met de mooiste home offices, bijvoorbeeld met een bronzen touch. Deze keer pakken we het iets anders aan, want we gaan een stukje terug in de tijd. Naar de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw om precies te zijn. Rustige kleuren, slanke meubels en veel hout waren dé kernmerken van de mid-century style. Maar niet alleen toen was deze stijl heel populair, want ook nu nog staan de winkels vol mid-century design. En terecht, want de ontwerpen uit deze tijd zijn ontzettend tijdloos en van goede kwaliteit. In dit artikel geven we als het ware een ode aan de mid-century home office met de allermooiste beelden. Gewoon ter inspiratie voor jouw werkplek.

Naast een hoop inspiratie hebben we ook nog wat tips en inspiratie om je interieur in een mid-century look te geven.

Bron: Yatzer

Bij een mid-century home office moet je denken aan een rustig kleurenpalet, veel hout, natuurlijke materialen en ingetogen design. Dit ziet er niet alleen heel stijlvol en verfijnd uit, maar die ingrediënten zijn ook nog eens extra geschikt voor een home office. Je kan namelijk goed gefocust doorwerken als je in een rustgevende omgeving werkt, en dat zit met de mid-century style wel goed.

Meer inspiratie opdoen? In dit Scandinavische appartement zie je heel goed hoe een mid-century inrichting voor heel veel rust zorgt.

Een echt vintage bureau is dé eye-catcher in een mid-century home office. Ga je op pad om tweedehands meubels te kopen? Check dan even onze gids met tips voor vintage shoppers. Zo weet je precies waar je op moet letten bij het aanschaffen van tweedehands meubels.

Bron: Oboe 27

Bron: Pejper

>> 13x de Eames Chair als pronkstuk in de home office

Bron: Trendland

Bron: Stadshem

We zeiden al dat een mid-century home office goed is voor je productiviteit, vanwege de rustige styling. Maar er zijn natuurlijk meer zaken die je aan kan pakken om je productiviteit te verhogen. Daarom hebben we de beste stylingtips voor een productieve werkplek voor je op een rij gezet.