Inspiratieboost: metallic in de badkamer voor een chique touch

Bij Roomed zijn we fan van metallics in het interieur. Zo gaven we hier al tips hoe je metallics kunt toepassen in je interieur. Echter werd in dit interview met Gaby Fecken van Gestel over de interieurtrends van 2017 duidelijk dat koper komend jaar echt passé is en deze metallic kleur plaatsmaakt voor messing en brons. Hoog tijd dus om nieuwe inspiratie op het gebied van metallics te geven. En aangezien de badkamer een goede plek is voor een stoere, maar chique uitstraling, geven wij je maar al te graag inspiratie voor metallic in de badkamer.

Metallic kleuren geven een klassieke touch, zeker in combinatie met zwart en wit. Deze mix vind je ook terug in de Parijse interieurstijl. Check hier tips voor hoe je deze stijl kunt creëren!

Bron: DecoHolic

Kranen

Met een metallic kraan in bijvoorbeeld goud of zilver creëer je een klassieke touch. Door de juiste basis te kiezen, kun je ervoor zorgen dat de look past bij de rest van je interieur. Houd je bijvoorbeeld meer van een stoer interieur? Kies dan voor de combinatie van matte, donkere kleuren met metallic details. Wil je de badkamer meer vrouwelijk? Zorg dan voor een lichte basis of achtergrond met een kleine glans, waar metallics goed in reflecteren.

Go big

Voor een echt groots effect geef je één of meerdere muren een metallic kleur. Laat hierbij de rest van de badkamer rustig, zodat de glanzende muur een echte eye catcher is. Leuke bijkomstigheid is dat een metallic muur goed reflecteert en je dus een onwijs grote spiegel erbij hebt!

Relaxen in stijl

Heb je een bad? Denk er dan eens over na om ‘m een metallic-look te geven! Zo laat je het bad opvallen en krijgt de badkamer een unieke en speelse uitstraling. Je hoeft niet meteen een nieuw bad aan te schaffen: vaak kun je met speciale verf of kleine tegels je huidige exemplaar opfrissen.

Subtiele glans

Voor een extra glow mag een lamp of spiegel in metallic kleur niet ontbreken. Net als bijvoorbeeld een mooie kraan, geeft een bijzondere lamp in metallic ook een klassieke touch aan de badkamer. Om het helemaal af te maken, kies je voor deze twee accessoires dezelfde metallic kleur. Zo wordt het geheel niet te druk.