Inspiratieboost: met de juiste trapleuning geef je je hal een bijzondere look

Inspiratieboost: met de juiste trapleuning geef je je hal een bijzondere look

Bij het kiezen van de juiste trap is het ook belangrijk om te kijken naar de verschillende soorten trapleuningen. De trapleuning moet niet alleen praktisch zijn, het oog wil ook wat! Er zijn veel mogelijkheden, dus de keuze kan knap lastig zijn. Je wil natuurlijk niet dat een verkeerde leuning de trap van je dromen ontsiert. Omdat we snappen dat je misschien niet weet welke het beste bij jou past, hebben we de mooiste exemplaren op een rijtje gezet.

Een nieuwe trapleuning is een goede manier om een saaie trap weer een nieuwe look te geven. Wil je meer ideeën voor het opfrissen van jouw trap? Lees dan dit artikel met onze beste tips!

Word jij blij van stoere accenten in je interieur? Dan past een zwarte stalen trapleuning zeker bij jou! Het fijne van dit soort leuningen is dat ze gemakkelijk met veel soorten stijlen te combineren zijn. Bovendien geeft een zwarte trapleuning je interieur een eigentijdse en industriële look.

Bron: Modular

>>7x bijzondere trappen in huizen en openbare ruimtes

Bron: Dezeen

Wil je met jouw trap echt een statement maken, dan kun je dit doen met een bijzonder materiaal, maar ook door middel van kleur. Je hoeft daarvoor niet eens een spectaculaire trapleuning te hebben, want met een goed likje verf trekt de leuning al alle aandacht. Pak je het graag groots aan? Schilder dan niet alleen de leuning, maar het hele trappenhuis in een opvallende kleur.

Bron: Archdaily

Bron: Homedit

Als je een echt unieke trapleuning wil kun je ook aan het DIY’en slaan! Maak bijvoorbeeld van een mooie lange tak een landelijke trapleuning, of knutsel met steigerbuizen een heel industrieel exemplaar in elkaar. Ga je zelf aan de slag, check dan eerst even onze DIY do’s en don’ts.

Bekijk ook dit Scandinavische appartement, waarbij de trap perfect matcht met het interieur.

Bron: Roomed