Inspiratieboost: meer kleur in de tuin!

Veel verschillende planten is één van de manieren om meer kleur in de tuin te brengen. Maar in dit artikel gooien we het over een andere boeg: gekleurde meubels en accessoires of een gekleurde wand, vloer of schutting kunnen namelijk ook een grote en vrolijke impact hebben. In dit artikel laten we je de mooiste beelden zien, waarvan we hopen dat ze je zullen inspireren voor het toevoegen van kleur in de tuin!

Wanneer je meer kleur toevoegt krijgt de tuin al snel een bohemian look. Maar ook bij een moderne tuin past kleur heel goed. Ga dan niet voor felle tinten, maar voor kleuren die gemixed zijn met een beetje grijs of wit. Zo worden de kleuren wat fletser en meer eigentijds.

Meubels

Het uitkiezen van tuinmeubels kan een lastige klus zijn. De stoel of bank moet lekker zitten, passen bij de rest van de tuin en óók nog eens weersbestendig zijn. De tuinmeubelen van tegenwoordig hebben veelal al deze eigenschappen, maar als je gaat voor de meer vintage look is het wat lastiger. Behandel je houten meubel dan eerst met een goede primer, schilder het meubel in een mooie kleur en behandel het daarna nog eens met een lak die geschikt is voor buiten. Wil je het iets meer basic houden? Het combineren van verschillende houtsoorten zorgt ook voor een speels effect.

>> Budget find: 8x mooie tuinmeubelen onder de 70 euro

#PlantsOnPink by @its_not_a_date

Een foto die is geplaatst door PlantsOnPink™ (@plantsonpink) op

#PlantsOnPink by @clarenicolson

Een foto die is geplaatst door PlantsOnPink™ (@plantsonpink) op

Een muur of schutting in een felle kleur

Eerder in dit artikel tipten we je het Instagram account van Plants On Pink. Roze en groen blijft namelijk een van de mooiste kleurencombinaties en waar is deze combinatie beter toe te passen dan in de tuin of op het balkon? Schilder een klein muurtje of stuk schutting roze en plaats voor de muur een aantal mooie planten met bladeren in verschillende tinten of grote cactussen. Deze look past perfect bij de bohemian of Scandinavische stijl. Ben je niet zo’n fan van roze? Ga dan voor licht blauw, zacht geel of mint groen.

Bijzondere accessoires

Ga voor een persoonlijke touch eens op zoek naar bijzondere vondsten. Denk aan souvenirs van vakantie, een oude houten werkbank van je opa of mooie potten van een pottenbakker in de buurt. Door zulke items maak je de tuin pas echt bijzonder!

Bron: Billabong

Bekijk ook: Hangende decoratie voor een klein balkon