Inspiratieboost: meer kleur in de keuken!

Inspiratieboost: meer kleur in de keuken!

Oh oh.. wat houden we toch van smetteloos witte Scandinavische keukens. Maar na jaren van véél wit in keuken-land zijn we eigenlijk wel klaar om weer wat meer kleur toe te voegen! Om je te inspireren zochten wij naar een aantal mooie foto’s waarin kleur de boventoon voert. Van blauw, tot mintgroen, van zacht roze tot.. jawel: goud.

Dit betekent niet dat je nu meteen een nieuwe keuken moet aanschaffen of al je kasten moet gaan schilderen; je kunt ook klein beginnen met kleurrijke accessoires of een kleurige muur. En als je wél groots wilt uitpakken, gebruik dan vooral ons stappenplan.

De variatie van materialen zorgt voor een leuke, speelse look. En eigenlijk is dit heel gemakkelijk zelf te creëren! Ga langs bij je keukenboer en bestel een paar losse fronten in een felle kleur. Je schroeft ze zó op de keukenkast en wanneer je de kleur even zat bent, haal je ze er ook gemakkelijk weer af. Op bovenstaande foto wordt het roze gecombineerd met een donkere basis, maar het is zeker ook mogelijk met een lichte keuken. Denk dan aan mintgroen, geel of blauwgrijs.

Een van onze favoriete manieren van kleur toevoegen is met ton sur ton, oftewel: meerdere tinten van één kleur. Check dit artikel voor de mooiste voorbeelden!

Bron: Stadshem

Staat de eettafel bij jou in dezelfde ruimte? Dan hoef je in principe niet veel te veranderen aan de keuken zelf. Je kunt ook meer kleur toevoegen door je stoelen een schilderbeurt te geven. Kies daar een mooi bewerkt kleed bij en laat dezelfde kleuren terugkomen in de accessoires.

Bron: Castorama

Kleur toevoegen kan ook door middel van een bijzonder materiaal. Denk aan koperkleurige tegeltjes, of fonkelend gouden kastjes. En deze ideeën kun je gewoon toevoegen aan je bestaande keuken: kies een tegelverf met metallic look of plak de keukenkastjes af met (tijdelijke) metallic folie. Wil je weer wat anders? Dan is het weer gemakkelijk aan te passen of te verwijderen!

Deze te gekke keuken in een oude garage in Amsterdam is super basic, maar heel stijlvol. Ben je benieuwd naar de rest van het interieur van dit bijzondere huis? Bekijk dan hier de binnenkijken!