Inspiratieboost: 11x de mooiste keukens met een touch of marmer

Er zijn veel manieren om een stijlvolle look in de keuken te creëren. Vaak begint het bij de keuze voor een bepaald materiaal en deze keer laten we je zien dat marmer een groot verschil maakt. Als werkblad, achterwand of zelfs als compleet keukenblok is marmer dé optie als je stijlvol design met praktisch comfort wil combineren. Niet gek dus dat je in onze binnenkijkers regelmatig zo’n stijlvolle keuken met marmeren accenten voorbij ziet komen. Omdat we hier op de redactie zo gek zijn op marmeren keukens hebben we onze favorieten een op een rijtje gezet. Gewoon ter inspiratie.

Dit huis in de bergen van Canada geeft een goed voorbeeld van hoe gaaf een marmeren blad in een houten keuken kan zijn.

Het prettige van marmer is dat het materiaal gemakkelijk te combineren is met veel verschillende stijlen en kleuren. Een marmeren werkblad matcht bijvoorbeeld goed met een witte keuken, maar het effect van een achterwand van marmer bij een compleet zwarte keuken is minstens net zo gaaf!

Bron: Obumex

De dikte van je werkblad bepaalt de uitstraling van je keuken. Met een heel dun werkblad creëer je een minimalistische look, terwijl een dikker werkblad juist een wat stoerdere uitstraling heeft. Marmer heeft als voordeel dat het in elk formaat (dik of dun) stijlvol oogt, waardoor je met dit materiaal niet snel een verkeerde keuze maakt.

Bron: Obumex

Vind je die marmerlook heel gaaf maar heb je geen budget of noodzaak om de hele keuken te vervangen? Dan kan je het natuurlijk ook klein aanpakken. Maak zelf marmeren vaasjes of ga voor een marmeren snijplank, ideaal om de marmerlook in de keuken te introduceren. Check onze budget finds voor marmeren planken onder de 20 euro.

Bron: Alvhem

>> In dit Scandinavische appartement steelt de marmeren keuken de show

Bron: Workroom

MEER LEZEN
Droom nog even weg bij de mooiste marmeren keukens, zoals in dit frisse zolderappartement of neem een kijkje in dit klassieke appartement.