Inspiratieboost: de mooiste eetkamers die baden in het daglicht

Inspiratieboost: de mooiste eetkamers die baden in het daglicht

Als er iets is waar wij blij van worden dan is het wel een ruimte waar het daglicht veelvuldig binnenvalt. Het is goed voor je humeur en zorgt ervoor dat de ruimte een stuk lichter en daardoor ook meteen ruimer en frisser lijkt. Dus heeft jouw huis een gigantische raampartij? Profiteer daar dan zoveel mogelijk van. Laat het zonlicht maar binnen!

Ondertussen hebben wij de mooiste en meest lichte eetkamers van het web verzameld. Zo kun je meteen zien wat het effect van veel licht in je eetkamer is.

Bron: Femkeido

Van alle kamers in huis is de eetkamer misschien wel de plek waar veel daglicht het fijnst is. ‘s Ochtends begin je de dag hier misschien wel met een ontbijtje en dan is een goede dosis natuurlijk licht fijn om bij wakker te worden. Overdag werk je misschien aan tafel, terwijl de eettafel aan het einde van de dag misschien wel gebruikt wordt voor een diner. Kortom, de eethoek gebruik je waarschijnlijk best vaak en dan is daglicht fijn, erg fijn!

Ben je zo’n geluksvogel met een groot dakraam in huis, dan is dat de perfecte plek om je tafel onder te zetten. Kijk ook even naar bovenstaande voorbeelden hoe de verlichting geregeld is.

Bron: Bo Bedre

Niet zoveel licht in de eethoek? We hebben een prachtige inspiratieboost met de mooiste verlichting voor boven de eettafel. Zo hoef je niet in het donker te zitten!

>> Dit is nou wat je noemt: dining with a view!

Bron: Pia Ulin

Dit appartement in Tel Aviv is niet alleen heel licht, maar ook nog eens een goed voorbeeld hoe je een licht interieur succesvol inricht!

MEER LEZEN
Dit appartement in Amsterdam vangt ook jaloersmakend veel licht.