Inspiratieboost: 12x een leren fauteuil in een knus hoekje

Heb je zo’n kale hoek in de woonkamer, waar je eigenlijk geen raad mee weet? Wij hebben wel een idee. Maak er een knus hoekje van met een leren fauteuil om even lekker op te relaxen. Zo betrek je die lege hoek meteen bij de rest van de ruimte en geef je het tegelijkertijd een functie. Om je te inspireren hebben we de mooiste voorbeelden voor je verzameld. Ga zitten en enjoy!

Wij willen je inspireren om voor een leren fauteuil in de woonkamer te gaan, maar het kan natuurlijk ook anders. In dit eclectische appartement in Madrid staat een relaxe leren stoel in de badkamer. We like it!

Bron: Homedit

De vlinderstoel is absoluut één van onze favoriete stoelen. Deze vouwstoel ziet er in elke variant goed uit, maar de leren uitvoering is ronduit onweerstaanbaar. Pak een goed boek en zak erin weg om even helemaal tot rust te komen.

Bron: Flinders

Het fijne van een leren stoel is dat je weinig meer nodig hebt om een gezellig hoekje te maken. Met een lamp, een klein bijzettafeltje en een paar goede accessoires ben je er al. Wil je een origineel meubel om je spulletjes op te zetten? Met een vintage koffer creëer je een stoere look én extra opbergruimte.

>> Een kijkje achter de schermen: zo wordt de lounge chair van Charles en Ray Eames gemaakt

Bron: Homedit

Je kan natuurlijk naar de winkel rennen voor een prachtige leren fauteuil. Niks mis mee, maar als je graag zelf aan de slag gaat is het misschien leuk om je nieuwste aanwinst zelf te maken. Met deze IKEA hack maak je van een simpele stoel een waanzinnig leren exemplaar!

Check ook: 8x een leren stoel voor bij de eettafel