Inspiratieboost: leren banken voor een stoere touch

Zeg je woonkamer, dan zeg je bank. Dit meubelstuk is in de meeste gevallen onmisbaar in de woonkamer en belangrijk voor een fijn avondje met popcorn en films! Het is daarom ook niet onbelangrijk om extra aandacht te besteden aan de zoektocht naar de ideale bank. Daar helpen wij je natuurlijk graag een handje mee. In dit geval hebben we de mooiste woonkamers met leren banken voor je verzameld. Een leren bank wordt vaak gekozen in een industrieel interieur, maar dit hoeft niet de enige interieurstijl te zijn waar dit meubelstuk bij past. Het is juist gaaf om zo’n stoere bank te combineren met kleurrijke kussens, wollen plaids of zachte pasteltinten op de muur.

Niet genoeg ruimte in de woonkamer maar wel fan van leer? Check dan deze leren fauteuils, die geven een stoere touch zonder al te veel ruimte in te nemen.

In een licht interieur kun je met een bruin leren bank een mooi contrast aanbrengen. Combineer met zachte materialen en neutrale tinten voor een neutrale, maar stijlvolle look.

Leer kent vele kleuren en je bent dan ook niet genoodzaakt een bruine of zwarte bank te kiezen. Zo maak je van de bank een eye-catcher en geef je de woonkamer gelijk een speels effect. Houdt de rest van de inrichting rustig, zodat je de focus echt legt op de bank. Met meubels en accessoires in meerdere verschillende patronen en kleuren creëer je al snel een (te) druk palet.

>>> Inspiratieboost: waarom vintage bloemenbehang ook nu gewoon kan!

Bron: Lily

De variant die in ongeveer alle stijlen past, is de zwarte leren bank. Denk aan een typisch Scandinavisch interieur in zwart-wit of juist een warm landelijk interieur waarin een zwarte leren bank juist rust brengt in de styling.