Inspiratieboost: de fijnste leeshoekjes mét klamboe voor in de kinderkamer

Kinderen worden op school – en wij hopen ook thuis – gestimuleerd om veel te lezen. Hartstikke goed vinden wij, maar we kunnen ons voorstellen dat lezen nóg veel leuker is in één van deze te gekke leeshoekjes. Kijk snel verder voor een heleboel inspiratie.

Deze leeshoekjes kun je heel gemakkelijk zelf maken met een mooie klamboe, een groot stuk stof en zachte kussens voor op de grond.

Leren lezen in een knus hoekje

Kies voor een dun matrasje of een vloerkleed als basis van de zithoek. Hang de klamboe erboven en vul de ruimte met fijne kussens en een warm plaid. Hang een boekenplank aan de muur en zet deze vol met de favoriete boekjes van je kind.

Om het hoekje wat gezelliger te maken kun je er voor kiezen om string lights en slingers op te hangen. Hierdoor wordt het meteen knus en hebben de kinderen genoeg licht om te kunnen lezen.

Bron: Mokkasin

Zijn jouw kinderen niet zo’n fan van lezen? Deze leeshoekjes zijn natuurlijk ook erg leuk als speelplek voor de kinderen. Kijk ook even naar deze zeven educatief verantwoorde kinderkamers als je de kinderen nog meer wilt stimuleren om dingen te leren!