Maartje Wieling
Maartje Wieling Wooninspiratie 20 dec 2016

Een lange eettafel: dé musthave voor een etentje met vrienden

Niets zo gezellig als heerlijk uitgebreid dineren bij je thuis met een grote groep vrienden. Lekker kokkerellen, huis netjes en mooi maken, kaarsjes aan en heerlijk eten… Om vervolgens nog rustig drie uur uitgebreid na te borrelen. Als dit geregeld voorkomt bij jou thuis, is een lange eettafel een echte must!

Wij gingen op zoek naar de allermooiste varianten en hebben die hieronder voor je op een rijtje gezet. Enjoy!

Een lange eettafel staat het mooist als de vorm ervan bijna precies overeenkomt met de ruimte eromheen. Heb je een langwerpige eetkamer? Kies dan een lange eettafel die aan alle buitenkanten precies evenveel ruimte over laat tussen de muur en de tafel.

Let er wel op dat als je vrienden uitnodigt en je je tafel mooi wilt dekken, je bestek en servies voor acht personen of meer koopt. Vaak zijn dit namelijk standaard sets voor zes personen, en het zou zonde zijn om de helft van je tafel te moeten dekken met nét andere glazen of net even iets minder mooi bestek.

Op zoek naar bijzonder bestek? Breng een bezoekje aan CuKi: een superleuk boetiekje in Amsterdam met allerlei soorten bijzonder servies en tafelaankleding.

Een leuk idee voor als je een lange eettafel hebt: zet in plaats van een rij stoelen gewoon een bankje neer! Dit kan aan één kant, maar ook aan beide kanten.

Het Utrechtse huis hierboven is van Hans en Roberto. Wij gingen langs! Benieuwd naar de rest van het interieur? Bekijk de hele housetour hier.

MEER LEZEN
Je tafel wordt waarschijnlijk niet elk moment van de dag gebruikt. Hoe style deze dan op die momenten? Bekijk voor tips dit handige artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een lange eettafel: dé musthave voor een etentje met vrienden
Sluiten