Inspiratieboost: kussens combineren op de bank

Inspiratieboost: kussens combineren op de bank

Met een aantal nieuwe kussens op je bank, kun je je woonkamer al een frisse look geven. Waar je in de winter wellicht kiest voor warme, donkere tinten, haal je binnen no-time de lente in huis met zachte pastelkleuren. Maar hoe doe je dat nou; kussens combineren, zonder dat het vloekt of een mismatch wordt?

Wij geven je inspiratie en tips.

Elle
Gravity home
Arts and Classy

Kleur en structuur
Voor een zo’n rustig mogelijke look, kun je het beste kiezen voor kleuren met dezelfde tinten. Bijvoorbeeld zachte, pastelkleuren. De spanning kun je terugbrengen door verschillende groottes en structuren met elkaar te combineren. Grove wollen kussens hebben bijvoorbeeld een meer warme, huiselijke uitstraling, terwijl een linnen exemplaar luchtiger oogt. Wil je graag een statement maken? kies dan een kleur die in contrast staat met de kleur van je bank.

Tip: vind je het lastig om de kleuren te bepalen voor de kussens? Ga sowieso kleuraccent dat ook al terugkomt in de rest van je interieur. Zo zorg je voor een samenhang met de rest.

My Scandinavian Home

Bron: H&M home

Print on print
Mix verschillende grafische printjes met elkaar. Door voor net al te drukke prints te gaan, kun je gemakkelijk kussens combineren zonder dat het te druk wordt. Kies dan ook voor rustige, natuurlijke kleuren om te voorkomen dat het een bonte boel op je bank wordt.

Tip: doorbreek de printenparade met één effen kussen.

Bron: www.alysestudios.com

… tenzij je voor een bohemian look gaat. Dan mogen de printjes lekker bont en kleurrijk zijn!

Roomed’s picks
Blijf je het vinden van de juiste kleurencombinaties lastig vinden? Bekijk dan hier onze favoriete matches!