Inspiratieboost: een persoonlijke look met kunst in de keuken

Wij zijn van mening dat kunst elke ruimte beter maakt. Met een mooi kunstwerk laat je je persoonlijke stijl nog meer spreken en het is de ideale manier om je interieur een unieke look te geven. Kunst past dan ook in elke kamer van het huis, zelfs in de keuken. Om je te inspireren zetten we de mooiste voorbeelden van kunst in de keuken op een rijtje.

Wil je graag kunst toevoegen aan je interieur, maar wil je er niet zoveel geld aan uitgeven? No worries, er zijn genoeg webshops waar je mooie stukken kunt kopen. Bij deze webshops vind je heel mooie kunstwerken onder de 100 euro.

Wat we tegenwoordig steeds vaker zien zijn vintage schilderijen of portretten. Zulke kunst geeft de keuken een authentieke look. Wij zijn fan van de kunstwerken van Stiger Woods, waarbij een foto wordt geprint op oud steigerhout en vervolgens wordt behandeld met een epoxy laag. Daardoor hebben de kunstwerken de uitstraling van een tegel, terwijl het toch echt van hout is! Ook qua thema passen ze erg goed in de keuken. Denk aan steigerhout met kreeften, makrelen en verschillende, kruiden groenten en fruit.

Heb je hoge plafonds en is er tussen het plafond en de keukenkast nog genoeg ruimte voor wat mooie stukken? Zet je schilderijen dan op de kast. Dit staat super stylish én subtiel.

>> Infographic: de guideline naar een perfecte gallery wall