Inspiratieboost: de mooiste kinderkledingkasten voor elke stijl

Op de één of andere manier geef je de kinderkamer vaak net iets meer aandacht dan je eigen slaapkamer. Logisch ook, want voor kinderen zijn er nu eenmaal heel veel leuke accessoires en bij de inrichting van de kinderkamer komt je eigen inner child ook weer naar boven! Maar naast accessoires zijn ook de basismeubels voor kinderkamers een stuk leuker en speelser. Deze keer focussen we ons op kinderkledingkasten. We zetten de leukste inspiratiebeelden op een rijtje en laten je zien dat deze kasten niet alleen een functionele rol hebben. Ze kunnen ook de speelse sfeer in de kinderkamer versterken.

Naast een kledingkast kan ook verlichting veel doen voor de kinderkamer. Hang leuke string lights op of kies voor een lieflijke hanglamp en zet jouw kind in de spotlights.

Een kast kun je op vele manieren vormgeven en dat hoeft dus niet altijd op de geijkte manier. Je kunt ook kiezen voor een kledingrek. Dit kledingrek kun je heel gemakkelijk zelf maken. Hang een aantal planken boven elkaar en bevestig daaronder een kledingstang. Nu kun je zowel je leg- als hangkleding kwijt en het staat super stijlvol.

Hoe leuk is dit idee?! We zagen zulke speelse huisjes eerder al als bedframe, maar je kunt een kledingrek ook in een huisje bouwen. Het is een speelse toevoeging aan de kamer en daarnaast zijn ze makkelijk te verplaatsen.

Bron: Karwei

Zwart niet een kleur voor de kinderkamers? Juist wél! Zwart zorgt voor een stoere look. Je kunt ervoor kiezen om de gehele kast zwart te maken of slechts een deel van de kast. Kijk ook even naar dit artikel voor meer inspiratiebeelden van half geverfde muren en ontdek wat dat kan doen voor de looks van een ruimte.

Bron: Decor8

Bron: Cozy kidz

Bron: Cozy Kidz

Heb jij een mooie tweedehands linnenkast op de kop getikt? Verf hem dan in een leuk pastel kleurtje en hij is klaar voor de kinderkamer!

Bron: ByMallan

Kijk ook eens naar deze educatief verantwoorde kinderkamers, waar kinderen onder andere kunnen leren lezen en schrijven.