Inspiratieboost: de mooiste woonkeukens met een keukeneiland

Een keukeneiland is misschien niet onwijs ruimtebesparend, maar kan wel multifunctioneel zijn. Zo kan het als kookeiland extra werkruimte geven of zelfs als bar functioneren. Wij geven je inspiratie voor jouw eiland!

Of je nu een moderne, industriële of Scandinavische keuken hebt; een keukeneiland past in elke stijl.

>>Inspiratieboost: servies als decor in de eethoek

Bron: Neptune

Door je keukeneiland open te laten kun je je mooie servies en pannen showen. Dat zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, ook kun je er nu gemakkelijk bij wanneer je aan het koken bent. Met deze tips style je de open keukenkasten zonder dat het rommelig oogt.

Bron: Bo Bedre

Bron: Bo Bedre

Wanneer een open kast voor jou toch voor teveel onrust zorgt kun je ook gaan voor een gesloten eiland. Je kunt dan de nadruk op een ander element in de ruimte leggen, bijvoorbeeld de lampen! Kijk hier eens en doe inspiratie op voor opvallende lampen in de keuken.

Natuurlijk kun je met een kookeiland ook wat kleur aan de keuken toevoegen. Zo maak je van het eiland echt een eyecatcher!

Dit laatste eiland heeft wielen en kun je dus heel gemakkelijk verplaatsen. Daarnaast functioneert dit keukeneiland ook nog eens als handige ontbijtbar.

MEER LEZEN
Wie zegt dat je een enorme keuken moet hebben voor een eiland? Dit huis bewijst dat een keukeneiland ook in een kleinere keuken past.