Inspiratieboost: verleng je keukeneiland met een eettafel

Een groot keukeneiland staat heel hoog op onze wishlist. Het is de perfecte plek voor een snel ontbijtje en koffietje, maar ook ideaal als je lekker wilt borrelen met vrienden. De meeste keukeneilanden functioneren dan ook prima als bar,
maar in dit artikel willen wij je graag inspireren met wat anders: de combinatie van een keukeneiland met tafel. Wij laten je zien dat deze combi een heel stijlvolle toevoeging in de keuken kan zijn.

Dat een keukeneiland met tafel heel gaaf kan zijn zie je bijvoorbeeld in dit huis in West-Londen. Daar is het betonnen keukeneiland verlengd met een stoere eettafel. Doordat alles uit beton gehouwen lijkt te zijn heeft deze keuken een robuuste look.

Een combi van keukeneiland en tafel lijkt misschien voor de hand liggend in een compact huis, omdat het minder ruimte inneemt. Maar het verlengen van het keukeneiland met een eettafel werkt juist ook heel goed in een ruim interieur. Door een groot keukeneiland samen te voegen met een grote eettafel vul je de ruimte helemaal en maak je een tof statement.

Bekijk ook dit familiehuis in Brabant waar het keukeneiland naadloos overloopt in de grote eettafel.

Vaak is een keukeneiland wat hoger dan de eettafel. Geen probleem, want er zijn genoeg manieren om het keukenblok en de tafel met elkaar te verbinden. Maak bijvoorbeeld een deel van het keukeneiland even hoog als de eettafel zodat het lijkt alsof ze bij elkaar horen.

Bron: Vogue

Een simpele manier om het keukeneiland te verbinden met de eettafel is door ze tegen elkaar aan te zetten. Handig als je geen nieuwe keuken wilt aanschaffen.

Bron: Trendir

Wauw! Een ronde tafel bij het keukeneiland vinden we heel gaaf! Heb je niet heel veel ruimte, dan is dit een slimme toepassing. Het neemt namelijk niet zo veel ruimte in en geeft door de ronde vormen een ruimtelijk gevoel. Het keukeneiland in dit Scandinavische appartement laat trouwens goed zien dat je ook in een kleine ruimte prima een kookeiland kwijt kan!

Heb je nog geen keukeneiland? Check dan deze IKEA-hack waarmee je in een handomdraai je eigen keukeneiland in elkaar zet.