Inspiratieboost: houten keukens in verschillende stijlen

Is jouw keuken toe aan vernieuwing? Wat dacht je van een compleet houten keuken? Vroeger werden er bijna alleen maar houten keukens verkocht. Je kunt ze je vast wel herinneren: paneeldeuren van gelakt grenen met houten ronde, knoppen. Niet echt iets wat je kunt combineren met een modern, eigentijds interieur dus. Maar echt oubollig hoeft zo’n houten keuken dus echt niet te zijn. We zien de laatste tijd steeds meer houten keukens voorbijkomen, maar dan wel met een moderne look. Het leuke van zo’n keuken is dat het zo ontzettend veelzijdig is. Het past goed bij een modern, Scandinavisch, industrieel of bohemian interieur. Het is natuurlijk maar net hoe je het combineert. In deze inspiratieboost zetten we de mooiste exemplaren voor je op een rijtje.

Kun je qua opstelling en indeling ook nog wel wat inspiratie gebruiken? Deze infographic helpt je een handje.

Deze keuken heeft de perfecte mix van verschillende stijlen. Door het geleefde hout krijgt de keuken een rustieke look, maar in combinatie met het betonnen blad is het een industrieel geheel. Benieuwd naar de rest van de keuken? Bekijk dan deze binnenkijker!

Naast de keukenkasten en het werkblad kun je de achterwand van de keuken ook van hout maken. Dit zorgt voor een rustig en strak effect, omdat dan de hele keuken is gemaakt van hetzelfde materiaal. Wil je toch een meer speelse look? Kies dan voor verschillende houtsoorten!

>> Inspiratieboost: de mooiste achterwanden voor je keuken

Bekijk ook: De mooiste verlichting voor in de keuken