Esmé Brinkman
Esmé Brinkman Eetkamer 11 feb 2017

Zó style je je ongebruikte eettafel

Bij de styling van het huis wordt de eettafel nog weleens vergeten. Niet vreemd, want hij wordt als het goed is (bijna) elke avond gebruikt. Maar dat betekent dus dat de tafel de rest van de dag leeg staat. Best zonde, vinden wij. De eettafel is namelijk de perfecte plek voor een persoonlijke touch: of je dit nu doet met bloemen, planten of mooie vondsten.

Om je een een handje te helpen bij de styling, geven wij je een flinke inspiratieboost!

Minimalistische eettafel

Als je een mooie eettafel hebt, dan kun de styling van de tafel heel simpel houden. Zwarte, minimalistische accessoires versterken bijvoorbeeld een contrast tussen een licht tafelblad en een donkere industriële poot.

Eén grote bos bloemen of takken op de eettafel

Bij een strakke eettafel is één item vaak al voldoende. Koop een mooie grote vaas en wat losse besjestakken, wilgenkatjes of eucalyptus bladeren. Knip de takken of bladeren in verschillende lengtes en arrangeer ze in de vaas. Simpel, maar doeltreffend!

Of juist verschillende planten bij elkaar!

Verschillende planten zijn goed te combineren en geven je eettafel een fijn, huiselijk gevoel. Gooi verschillende (vet)planten, bloemen en takken lekker in de mix en creëer zo je eigen groene loper. Een soort centerpiece, maar dan op een eigentijdse manier.

Een combinatie van grote fotolijsten en kleinere vondsten

Wanneer je tafel met de kopse kant tegen een muur staat, is het super leuk om wat grote fotolijsten op tafel te zetten, leunend tegen de muur. By styling draait het allemaal om spelen met verschillende hoogtes en volumes, en zulke lijsten zijn een perfecte basis voor een mooi schouwspel. Zet half voor de lijst een mooie plant of stolp, met daar omheen weer wat kleine vondsten. Op deze manier ziet je tafel er altijd bijzonder uit en tijdens een etentje kun je de objecten gewoon laten staan.

Boeken op de eettafel

Ook al noemen we de mooiste en grootse exemplaren vaak ‘koffietafel boeken’, deze boeken kun je natuurlijk ook prima gebruiken om de eettafel mee te stylen! Maak een lage stapel van je coolste exemplaren en werk ook hier weer met verschillende hoogtes door er bijvoorbeeld een plant, kaars of stolp op te zetten. Wanneer de boeken meer in het zicht staan – in plaats van in een boekenkast – zul je ze ook sneller pakken om er even doorheen te bladeren. Win-win.

> Lees ook: 5 praktische tips voor het stylen van een glazen koffietafel

Je mooiste servies

Het is zo zonde om je mooie servies achter het deurtje van het keukenkastje te zetten, toch? Zet een mooie theepot, wat leuke bordjes en kopjes bij elkaar en je hebt meteen een stijlvolle invulling voor de lege eettafel

Het tafelkleed

Hoewel het tafelkleed oorspronkelijk bedoeld is als beschermer voor je mooie tafel, kun je zo’n kleed ook de hele dag door laten liggen. Het geeft de ruimte een warme, cozy uitstraling!

Meer inspiratie opdoen voor de eettafel?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zó style je je ongebruikte eettafel
Sluiten