Inspiratieboost: het layeren van accessoires op de eettafel

In deze Inspiratieboost vertellen we je alles over het stylen van je eettafel, door middel van layering – oftewel het creëren van laagjes. Een eettafel waarbij de smalle kant tegen de muur staat is hiervoor ideaal. Zo kun je namelijk ook layeren met lijsten of prints die tegen de muur leunen. Wij laten de mooiste voorbeelden zien!

Het idee is eigenlijk heel simpel! Met layering creëer je diepte in de styling, waardoor het een interessant schouwspel wordt.

Je doet er goed aan om tegen de muur aan te beginnen met een groter object. Bijvoorbeeld een lijst die tegen de muur leunt, of een grote vaas met bloemen of takken. Vanaf deze basis kun je laagjes creëren. Gebruik hiervoor accessoires in verschillende groottes en hoogtes. Extra tip: asymmetrie is belangrijk! Dit zorgt voor een niet té gestyled, maar juist nonchalant effect.

Bron: Stadshem

>> Interior Icons: de CH24 Wishbone Chair door Hans Jørgen Wegner voor Carl Hansen

Bron: Entrance

Staat je eettafel vrij in de ruimte? Dan kun je deze stylingtruc evengoed toepassen. Bekijk hier meer tips om je eettafel te stylen, en check hier de rest van bovenstaand interieur vol grijstinten.