Inspiratieboost: hét bewijs dat een vlinderstoel in elk interieur past

Sommige meubels zijn enorm uitgesproken qua design en passen niet zomaar in elk interieur. Andere stoelen daarentegen kun je in vrijwel elk interieur kwijt. In die laatste categorie valt de vlinderstoel en het is dan ook één van onze favorieten stoelen. De vouwstoel heeft een slank onderstel van staal, waardoor het design luchtig en speels is. Qua zitting kun je variëren van kleur en materiaal, waardoor het dus eigenlijk een heel veelzijdige stoel is.

In deze inspiratieboost laten we de vlinderstoel in verschillende settings zien. Van klassieke en moderne interieurs tot industriële en Scandinavische stijlen. Scroll naar beneden en laat je inspireren!

Klassiek

De vlinderstoel heeft naast strakke lijnen ook mooie ronde vormen. Hierdoor past hij erg goed in een klassiek interieur. Zorg dat je vlinderstoel aansluit bij de rest van je inrichting door er een mooi schapenvel of stijlvol kussen op te leggen in een kleur die bij jouw interieur past.

Bron: Modish

Industrieel

Ook in een industriële sfeer kun je de vlinderstoel uitstekend kwijt. De leren zitting heeft van zichzelf al een stoere uitstraling, maar je kunt dit nog versterken door te zoeken naar een vintage onderstel met een roest-achtige uitstraling. Houd het verder simpel bij een industrieel interieur. Dus geen kussens of kleden!

Modern

In een modern interieur geldt dezelfde regel als in een industrieel interieur: houd het simpel. Dus geen overbodige huiden of kussentjes. Voor een moderne look is het soort leer belangrijk. Deze moet van goede kwaliteit en – in tegenstelling tot in een industrieel interieur – egaal zijn.

Bron: Furnified

Scandinavisch

Hoewel de vlinderstoel in veel interieurs past, gaat onze voorkeur toch wel uit naar de Scandinavische sfeer. Dit Scandinavische huis (met gave ensuite deuren!) is een prachtig voorbeeld van hoe een vlinderstoel in een Scandinavisch interieur goed tot zijn recht komt.

Stiekem is deze stoel niet alleen leuk voor in de woonkamer, maar ook voor in de slaapkamer. Zorg dat je hem vervolgens niet verstopt onder een berg kleding met deze stylish vervangers voor de zogenaamde ‘kleding-stoel’.