Inspiratieboost: helemaal zen met een badkamer in Japanse sferen

De warme stralen van de douche of een ontspannend bad zijn dé manier om weer helemaal zen te worden. En hoe kan dat nou beter dan in de stijl van de Japanse zenmeesters zelf? Wij geven je tips en inspiratie hoe je jouw badkamer omtovert tot een Oosters, rustgevend paradijs.

En als je dan toch bezig bent.. trek deze heerlijke stijl eens door in de rest van je interieur.

Bron: Houzz

Aardetinten

Als je de Japanse stijl wil toevoegen aan je badkamer, zal je zo minimalistisch mogelijk moeten denken. Simpel, aardetinten en back to basic. Denk aan houttinten, maar ook zwart voor extra warmte en intimiteit.

Bron: Taringa

Bamboe en andere natuurlijke materialen

Voor Japanners is de natuur erg belangrijk. Voeg daarom een vleugje Oosterse sferen toe met natuurlijke materialen, zoals bamboe. Dit kan een ladder zijn gemaakt van bamboe, voor je handdoeken, een bamboe wandkastje of een plantje. Het straalt rust uit en geeft je badkamer een fijne, simplistische look.

Bron: Boldgold

Kersenbloesem

Elk voorjaar vieren de Japanners de bloei van de kersenbloesem (Sakura). Voor hen is het niet alleen een teken van de lente, maar heeft het ook een diepere betekenis. De bloem is namelijk verbonden met het leven: de bloei en het verval is verbonden met het leven van de mens. Laat jouw leven continu in bloei staan met een (tegel)print van bloesemtakken in de badkamer. Romantisch, lieflijk en heerlijk zen.

LEES MEER:
En om alle zintuigen optimaal te prikkelen, kun je een rustgevende olie, geurkaars of geurstokjes laten branden. Óf creëer je eigen meditatieruimte in huis.