Inspiratieboost: een stijlvolle hal met donkere muren

Designer tricks zijn slimme handigheidjes waarmee je een ruimte door middel van kleur en indeling bijvoorbeeld optisch groter, langer of hoger kunt maken. Nu is de hal zeer waarschijnlijk één van de kleinste ruimtes in huis. En dus doe je er goed aan om deze ruimte dan zo licht mogelijk te houden. Maar soms is het juist zo fijn om deze ‘regels’ overboord te gooien en te gaan voor het tegenovergestelde! Want zoals je op de foto’s in deze inspiratieboost ziet, zorgen donkere muren écht voor een stijlvolle look!

Ben je ook op zoek naar een geschikte kapstok? Er is zoveel meer mogelijk dan gewoon wat haken in de muur! Bekijk deze inspiratieboost voor zeven leuke ideeën!

Bron: JM

Je kunt de donkere muren natuurlijk een boost van kleur geven met accessoires en kunst. Door de donkere achtergrond komen felle kleuren juist beter tot zijn recht!

Bron: Rue Mag

Is zwart of donker antraciet wat te heftig? Ga dan voor een mooie navy kleur of donker groen. Hiermee creëer je ook een stijlvolle look zonder dat het somber of té donker wordt. Houd daarnaast in gedachten dat je de donkere muren altijd een frisse tegenhanger kunt geven. Bijvoorbeeld met een lichte vloer of lichte meubels.

Bekijk ook: Inspiratieboost: versier je hal met grafisch behang in zwart-wit