Inspiratieboost: gekleurde eettafels voor een vrolijke touch

Wil je iets meer kleur in je interieur, maar wil je die witte muren ook wel graag wit houden? Dan kun je aan de slag met kleurrijke accessoires en groene planten, maar voor een grotere impact moet je toch bij het meubilair zijn. In dit artikel focussen we op de eetkamer en zetten we de mooiste gekleurde eettafels op een rijtje. Zo geef je de eetkamer een extra colorboost!

Heb jij een houten tafel? Geen je huidige tafel een upgrade geven! Met wat schuurpapier, een kwast en verf in jouw favoriete kleur heb je binnen no time een eyecatcher in de eetkamer staan.

Een tafel in een felle kleur maakt de eetkamer gelijk speelser. Aangezien alle aandacht naar de eettafel getrokken wordt, kun je het beste de accessoires en eetkamerstoelen matchen bij deze kleur. Dit betekent niet dat je alles in één kleur moet houden. Zo houd je het speels door te variëren in de kleuren die je gebruikt. Kies hierbij wel voor complementaire kleuren of kleuren met dezelfde ondertoon.

Vind je een totaal gekleurde eettafel te heftig? Kies er dan voor om alleen het onderstel of het tafelblad een kleur te geven. Als je nog niet zeker bent over de kleur die je de tafel wilt geven, begin dan met gekleurde eetkamerstoelen of een vloerkleed.

Bron: Lush Home

Wil je in meerdere kamers wat kleur toevoegen? Bekijk dan onderstaande artikelen voor de nodige inspiratie en tips!