Inspiratieboost: gebruik je oude deur als decoratie in je huis

Je gebruikte deur weggooien? Wacht even! Er zijn tal manieren om je oude deur als decoratie item te gebruiken in je huis. De meest simpele manier? Laat de deur als pronkstuk leunen tegen de muur!

Dit zagen we in het mooie, witte huis van Anita en dit inspireerde ons om het web af te speuren naar meer fijne beelden. Laat je inspireren..

Geloof ons, dit is misschien wel de makkelijkste manier van decoratie die je kunt hebben. Zo lang je deur er mooi uitziet, zal die zelf het werk doen en hoef jij hem alleen nog ergens neer te zetten. Let op: probeer wel enige vorm van contrast aan te brengen met je oude deur in huis. Heeft hij een beetje een verroeste uitstraling? Zet hem dan tegen een muur in een ruimte die wel een stoere toevoeging kan gebruiken. Is hij zwart? Tegen een witte muur steekt dit prachtig af.

Bron: Bjurfors

Bron: Stadshem

Je kunt je deur ook een kleurtje geven! Dit is nét even iets meer moeite, maar het resultaat is het zeker waard. Tip: heb je een mooie antiek deur? Zorg er dan voor dat niet al het oude verloren gaat – tenzij dat precies is wat je wilt natuurlijk. Breng maar een héél dun laagje verf aan. Zo zie je het oude materiaal er nog een beetje door heen.

Elke kleur heeft weer een ander effect op een ruimte. Check dit artikel voor een lesje kleur kiezen!

Als je graag is meer functie geeft aan je oude deur, dan doe je dit door er dingen aan te hangen of op te zetten. Hang bijvoorbeeld een spiegel aan je oude kastdeur en gebruik je oude lades als plankjes. Zo maak je binnen no-time een heel handig item van je oude deur in huis!

MEER LEZEN
Meer inspiratie? Met deze DIY-tips maak jij een statement met je deur!