Inspiratieboost: het mooiste fotobehang voor in de slaapkamer

Iedereen wil wonen in een huis dat bij hem of haar past en het interieur is vaak dan ook een weerspiegeling van de bewoner’s persoonlijkheid. Maar hoe geef je bijvoorbeeld de slaapkamer een persoonlijke touch? Je kunt de kamer natuurlijk stylen met een prachtig nachtkastje of de muur verven in je lievelingskleur. Maar wat als je het nog persoonlijker wilt? Dan hebben we een idee voor je: fotobehang. Hiermee kan je jouw slaapkamer een persoonlijke touch geven én je maakt een tof statement. Win-win dus!

Kies je voor fotobehang, dan kan je dat het beste op één muur doen, bij voorkeur de muur achter je bed. Als je ook andere muren behangt met fotobehang krijg je al snel een drukke sfeer. Niet handig, want rust is het allerbelangrijkste in een slaapkamer!

Bron: Archana

>> Kijk binnen bij een appartement in Haarlem met een Scandinavische look én prachtig fotobehang

Bron: SORS

Misschien zou je er niet meteen op komen, maar een foto levensgroot op de muur hangen staat dus echt waanzinnig tof (als je een goede foto hebt). Er zijn gelukkig genoeg winkels waar je kunt kiezen uit een mooie selectie foto’s. Zo vind je altijd wel iets wat bij jouw persoonlijkheid en stijl past. Als je niet zo’n grote slaapkamer hebt is een foto van een wijds uitzicht een goed idee. Zo heb je een prachtig ‘uitzicht’ en lijkt je kamer een stukje groter. Heel fijn!

Wel een kleine kamer maar liever geen fotobehang? We hebben gelukkig nog meer slimme tips waarmee je alles uit je slaapkamer haalt!

Bron: Lush Home

Bron: Apart 34

Fotobehang betekent niet dat je je hoeft te beperken tot een mooi plaatje aan de muur. Integendeel, een grafische print of een prachtig kunstwerk kunnen net zo’n wow-factor oproepen als een prachtige foto.

Hou je van reizen? Dan is het heel gaaf om een wereldkaart aan de muur te hangen. Een tip: zet een vlaggetje of foto bij de plaatsen die je al bezocht hebt of waar je nog naar toe wilt. Zo krijgt jouw muur een nog persoonlijker tintje.

Bron: Lush Home

Heb je liever een eigen foto aan de muur? Let er dan wel op dat de resolutie van de foto groot genoeg is, anders krijg je een hele korrelige afdruk.

Liever geen fotobehang maar wel een nieuwe look in de slaapkamer? Dan hebben we vijf handige tips voor je waarmee je jouw slaapkamer in een handomdraai opfrist!