Inspiratieboost: een woonkamer met natuurlijke materialen

Ze zijn nauwelijks meer weg te denken uit ons interieur: natuurlijke materialen. En dat is ook niet zo gek, want natuurlijke materialen zijn heel veelzijdig en perfect met elkaar te combineren.

Denk bijvoorbeeld aan een juten kleed, een betonnen vloer, houten tafels en leren meubels. Elk materiaal heeft zo zijn eigen invloed op een ruimte. Wij hebben de mooiste woonkamers met natuurlijke materialen voor je op een rijtje gezet!

Onder een zacht dekentje kruipen

Wat voor interieur je ook hebt, natuurlijke materialen passen er altijd in thuis. Dit komt doordat zo veel verschillende varianten van deze materialen zijn. Een leren bank met strakke lijnen kan bijvoorbeeld heel goed in een modern interieur, maar als je voor een Chesterfield van leer gaat dan geeft dit weer een heel andere sfeer.

Vergeet voor een ultieme natuurlijke look in de woonkamer ook zeker het nodige groen niet! Een woonkamer vol planten geeft je het gevoel dat je je letterlijk in de natuur bevindt. Do we need to say more? Natuurlijker dan dat gaat het niet worden!

>> Lees ook: 4 redenen om (nog) meer planten in huis te halen.

Bron: Casa Cook

Een makkelijke manier om natuurlijke materialen toe te voegen in je woonkamer is door middel van een juten kleed. Het kleed is heel veelzijdig en in allerlei soorten en maten te vinden, dus hij past in elke stijl!

Combineer dit vervolgens met andere natuurlijke invloeden zoals beton, hout, rotan en riet. Maar ook met verschillende vachtjes haal je de natuurlijke look de woonkamer in.

Bron: Showhome

MEER LEZEN
Opvallend is dat je vooral neurale tinten tegenkomt in deze Inspiratieboost. Niet heel gek, want natuurlijke materialen hebben eigenlijk nooit echt een felle kleur. De kunst is om de juiste basis te creëren en daarna contrast aan te brengen om het toch spannend te houden. Bekijk daarvoor nog even deze Colorboost!