Inspiratieboost: een woonkamer in zwart-wit

Inspiratieboost: een woonkamer in zwart-wit

Een woonkamer in zwart-wit is natuurlijk sowieso altijd een goede basis. Maar het hoeft niet alleen de basis te blijven! Als je het goed aanpakt, hoeven zwart-witte interieurs namelijk helemaal niet saai of eentonig te zijn.

En dat bewijzen we je maar al te graag met een dosis prachtige voorbeelden. Enjoy!

Met alleen de kleuren zwart, wit en grijs loop je sneller het risico dat het gehele interieur misschien snel kil wordt. Maar ook hier kun je gemakkelijk wat warmte toevoegen zonder het gebruik van kleur. Denk aan warme natuurlijke materialen, kaarsen en zachte stoffen. Lees voor meer tips over hoe je warmte toevoegt aan woonkamer in zwart-wit dit handige artikel.

Het fijne aan een zwart-wit interieur in de woonkamer, is dat je veel meer vrijheid hebt om te spelen met patronen, printjes, kunst en accessoires. Dus pak lekker uit met een muur vol lijsten of een vensterbank vol met prachtige accessoires.

MEER LEZEN
Als je een woonkamer in zwart-wit hebt, is dat het ideale interieur voor een opvallende plant. De groene bladeren steken namelijk prachtig af in contrast met de zwart witte basis. Een goed voorbeeld is een zwart-wit betegelde vloer in combinatie met palmbladeren. Een ware match made in heaven!