Inspiratieboost: een verzameling van koffietafels en bijzettafels

Inspiratieboost: een verzameling van koffietafels en bijzettafels

Net als de bank bepaalt ook de koffietafel of bijzettafel de look van je woonkamer. En waarom maar één exemplaar kiezen als je ook een leuke verzameling kan maken? Op deze manier geef je je zithoek een unieke look en kun je de dynamiek van de gehele woonkamer snel en simpel veranderen door de tafels zo af en toe in een nieuwe opstelling te zetten.

In dit artikel laten we de mooiste voorbeelden zien én geven we je tips over hoe je nou die perfecte mix van bijtafeltjes maakt.

Het combineren van verschillende, kleine bijzettafels is al een tijd een trend. Vind jij het nog lastig om te bepalen welke tafels goed bij elkaar matchen en voor welke opstelling je moet gaan? Volg dan onze richtlijnen:

  • Kies tafels in verschillende hoogtes. Hiermee creëer je een speelse look. Ook leuk: schuif de lagere tafel deels onder een andere.
  • Ook qua vorm is er heel wat mogelijk. Het hangt er maar net af stijl is! Heeft je industrieel interieur? Kies dan voor een stoer vierkant of rechthoekig exemplaar. Ronde en ovale tafels passen weer erg goed bij een Scandinavische, bohemian of mid-century look.
  • Die speelsheid kun je nog eens extra ondersteunen door variatie in materiaal. Combineer hout, metaal, plastic en staal met elkaar. Wanneer je dit doet is het wel goed om je te houden aan één vorm anders oogt het al snel rommelig en too much.

Bron: Alvhem

Minstens zo belangrijk is natuurlijk de styling van de koffietafel of bijzettafel. Wanneer je gaat voor een bonte verzameling, dan doe je er goed aan om de styling rustig te houden. Met een mooi boek, een fijne plant en wat goede vintage finds kom je al een heel eind.

>> 6x zo style je een koffietafel als een pro

Bron: Stadshem

Bron: Alvhem

Heb je de smaak van het combineren te pakken? Bekijk dan dit artikel voor de stoelen van de eettafel!