Inspiratieboost: een stijlvolle eetkamer met een muur vol kunst

Waar een keuken nog functioneel moet zijn, mag je een eetkamer juist helemaal aankleden zoals jij dat mooi vindt. Daar hoort natuurlijk een mooi servies en tafelkleed bij, maar ook een schilderij – of meerdere – aan de muur! Kunst in de eetkamer zorgt voor een persoonlijke look, en dat is precies wat je zoekt voor een plek als de eetkamer.

Wij hebben de mooiste inspiratiebeelden op een rijtje gezet, scroll snel naar beneden en enjoy!

Nooit genoeg kunst aan de muur

Een van de meest bekende en veelvoorkomende manieren van het ophangen van kunst is een gallery wall. Een muur vol met lijsten zorgt voor een gezellige sfeer en het is een heel makkelijke manier om je interieur een persoonlijk touch te geven.

>> Lees ook: de guideline naar de perfecte gallery wall.

Kunst aan de muur hoeft overigens niet te betekenen dat je gaatjes in de muur hoeft te boren. Schilderijen of lijsten kunnen ook heel makkelijk op een lage kast, planken of zelfs op de grond staan. Bekijk dit artikel waarin we je tips geven over hoe je kunstwerken een bijzondere plek geeft in je interieur!

Kunst in de eetkamer kan een hele goede manier zijn om meer kleur toe te voegen aan je interieur. Als je een redelijk monochrome inrichting hebt en uitpakt met een paar grote kleurrijke schilderijen aan de muur, verander je je eetkamer met één simpele stap van algemene ruimte naar een plek in huis die gezien mag worden.

MEER LEZEN
We zien trouwens niet alleen schilderijen of gallery walls als kunst in de eetkamer. Wat dacht je van een mooi servies als decor? In dit artikel zie je wat we daar precies mee bedoelen!