Mirre Staats
Mirre Staats Interieur 16 feb 2018

De beste salontafels voor een kleine woonkamer

Wanneer je een mooie bank of een paar fauteuils hebt gevonden voor in de woonkamer, rest je eigenlijk nog maar één ding: een salontafel! Waar moet je tijdens een avondje bankhangen anders je drankje of hapje op zetten? Salontafels komen in alle soorten en maten en met een klein budget kun je ‘m ook thuis zelf maken, van pallets bijvoorbeeld. Nu kunnen wij ons voorstellen dat je bij een kleine woonkamer niet gelijk denkt aan een salontafel. Je hebt immers niet zoveel ruimte. Wij laten je daarom zien dat er genoeg varianten van de salontafel zijn die ook in jouw woonkamer passen.

Mooie coffee table gevonden? Dan rest je nu nog het stylingwerk. In dit artikel lees je alle tips & tricks.

salontafel
Bron: Flat 15
salontafel
salontafel
salontafel
Bron: Echo and Earl

Een glazen salontafel is het ideale meubelstuk voor de kleine woonkamer. Transparante meubels creëren namelijk ruimtelijkheid en zo lijkt de kamer direct minder vol. Ze slokken als het ware niet de ruimte op. Dankzij het glas kun je door de tafel heenkijken, wat de tafel subtiel maakt.

Enige nadeel van glazen salontafels is dat je moet oppassen met wat je erop zet. Er komen namelijk al snel krassen in het glas. Gelukkig kun je dit makkelijk oplossen met gave onderzetters, zoals deze vilten.

salontafel
salontafel
Bron: Yellows
salontafel

Niet zo’n fan van glazen salontafels? Dan zijn kleinere, ronde varianten een goed idee. Het fijne aan dit soort salontafels is dat ze bij veel interieurstijlen passen. Je kunt ze namelijk op allerlei manieren stylen! Bijvoorbeeld met een (nep) schapenvachtje voor een romantisch effect of juist met metallic details voor een industriële look.

Daarnaast kun je, wanneer je neigt naar wat meer ruimte voor je spullen, meerdere tafeltjes bij elkaar zetten. Dit is niet alleen praktisch, maar ziet er ook leuk uit! Door verschillende groottes en hoogtes bij elkaar te zetten, creëer je daarnaast een speels effect.

salontafel
Bron: Homedepot
salontafel
salontafel

Als laatste kun je kiezen voor een himmelis-variant. De open constructie van deze tafels zorgt, net als de transparante tafels, voor een open en ruimtelijk effect.

Deze salontafels zijn erg praktisch: vaak ligt het blad los op het onderstel, waardoor je de salontafel kunt vullen met bijvoorbeeld tijdschriften, kussens of plaids.

Reageer op artikel:
De beste salontafels voor een kleine woonkamer
Sluiten