Inspiratieboost: een rustgevende regendouche in de badkamer

Niets is zo ontspannend als de warme stralen van de douche, die de zorgen van de dag van je afspoelen. Dat miezerige straaltje water uit je studententijd dat sporadisch uit de douchekop sijpelde, doen we niet meer aan. Trakteer jezelf op een rustgevende regendouche!

Ga voor dat luxueuze gevoel van een eigen mini-spa in huis. Wij inspireren je met de mooiste, warme stortregens.

Grote douchekop

Waar je met een klein exemplaar met moeite de shampoo uit je haar kan wassen, is een XL-douchekop te vergelijken met een warme plensbui. Hang de regendouche minimaal 2 meter en 10 centimeter hoog op voor het beste effect. Let wel op: hoe groter de douchekop, hoe meer water er wordt verbruikt. Check ook of jouw cv-ketel de capaciteit aankan. Wil je het waterverbruik beperken? Ga dan voor een niet al te brede ecologische regendouche.

Een luxe regendouche komt het best tot z’n recht in een inloopdouche. Je kan kiezen voor een ronde, vierkante en rechthoekige douchekop. Deze shop je onder andere hier.

Bron: Houzz

Ingebouwd in het plafond

Op en top ontspanning: een stortdouche ingebouwd in het plafond. Alsof het water rechtstreeks uit de hemel komt vallen. Kleed je badkamer aan met weelderige planten en je hebt het gevoel van een warme stortbui in een tropische jungle. Als dat je je zorgen niet laat vergeten, dan weten wij het ook niet.

Bron: Houzz

Meerdere stralen

Zo’n straal op je hoofd en schouders is natuurlijk heerlijk, maar als je echt álles uit je regendouche wil halen, ga je voor meerdere koppen. Links, rechts, boven. Dat is pas een mini-spa in huis.

LEES MEER:
Zin in wat anders? Wat dacht je van een bad in je slaapkamer? Vanuit je donzige dekens rol je zo het warme water in. Wij zeggen doen!