Inspiratieboost: een krijtbord voor een functionele en stijlvolle keuken

Over het algemeen is de keuken vooral een ruimte die functioneel moet zijn. Maar daarnaast wil je natuurlijk ook dat je keuken er stijlvol uitziet. Een krijtbord is dan een uitstekende toevoeging! Het is praktisch en ziet er mooi uit. Schrijf er je to-do’s, boodschappenlijstjes, werkafspraken, schoolrooster of andere dingen op die je niet mag vergeten. Maak een kleine tekening, noteer een recept of schrijf een inspirerende quote om jezelf dagelijks aan te herinneren. Wat een simpel likje krijtbordverf al niet kan doen!

Tijd voor wat inspiratie! Hieronder vind je een paar voorbeelden van de leukste krijtborden in de keuken. Kijk je mee?

Wat je op het krijtbord schrijft, is natuurlijk geheel aan jou. Het is leuk als je een recept uitschrijft, een persoonlijke quote deelt of een tekening maakt. Maar wat ook erg leuk is – mocht je zelf niet per se ultra creatief zijn -, is om mensen die bij je op bezoek komen te vragen of zij een berichtje achterlaten op je krijtbord. Wat is er nou leuker dan ‘s ochtends tijdens het ontbijt uitkijken naar lieve berichtjes van je vrienden?

Je kunt je krijtbord ook verschillende functies geven. Zo kun je er plankjes of rekken aan vast maken, waar kruiden op kunnen staan. Dit geeft een heel leuk effect! Je kan dit ook zonder krijtbord doen met behulp van deze IKEA-hack bijvoorbeeld. Doe je het wel met een krijtbord, dan kun je die gebruiken om de namen van de kruiden op te schrijven. Zo grijp je nooit mis en het staat ook nog eens leuk!

Het kan natuurlijk ook gewoon op de oldskool manier zonder krijtbord-verf, met een écht schoolbord. Deze kun je ophangen, maar ook gewoon op de grond zetten. In dat laatste geval is het wel handig om een lang krijtbord te nemen zodat je er makkelijk op kunt schrijven.

Krijtborden zijn niet alleen maar leuk voor in de keuken. Je kunt ze op nog veel meer verschillende manieren in je interieur verwerken! Check dit artikel voor de meest creatieve ideeën met krijtbord-verf!