Inspiratieboost: dit zijn de leukste alternatieven voor je traditionele handdoekrek

Het handdoekrek in de badkamer heeft in eerste instantie natuurlijk vooral een functioneel doel. Maar heb je er ooit bij stilgestaan dat het traditionele handdoekrek gemakkelijk vervangen kan worden voor een exemplaar dat tegelijkertijd ook super stylish is?

Je kunt je handdoekrek pimpen en aan de muur of het plafond hangen. Maar je kunt zo’n rek ook neerzetten. In deze inspiratieboost laten we de leukste alternatieven voor het standaard handdoekrek zien.

Een van de leukste en meest simpele manieren om je handdoeken te drogen is door ze over een ladder te hangen. Een ladder als decoratie in huis staat sowieso al heel gaaf, maar in je badkamer kun je er dus ook een functie aan geven. Praktisch en stijlvol tegelijk: daar houden wij van.

Bron: Food52

Je kunt je handdoeken ook laten drogen door een rek aan het plafond te hangen. Denk aan gave houten stellingen of stalen buizen als je houdt van een wat modernere stijl in de badkamer. Je kunt ook low-budget zelf iets in elkaar knutselen met een mooie grote houten tak voor een natuurlijke look in de badkamer.

Bron: Bambula

Hang je handdoek op aan een zelfgemaakte stoere ring (of andere vorm) voor een stijlvol effect. Check deze DIY waarin we je precies uitleggen hoe je zelf de ringvormige variant in een paar simpele stappen kunt maken!

Bron: Galassia

Of je er nu voor kiest om je handdoekrek op te hangen of neer te zetten, er zijn meer dan genoeg originele en stijlvolle opties. Nog een tip voor als je een beetje krap bij kas zit: koop een kapstok en gebruik deze als standaard om je handdoek aan op te hangen!