Inspiratieboost: een houten eettafel voor een natuurlijke look

Met een houten eettafel kun je het eigenlijk nooit verkeerd doen. Doordat ze in vele verschillende stijlen, vormen en maten verkrijgbaar zijn passen ze in ieder interieur. Voor welke stijl ga jij?

In plaats van een houten tafel kun je natuurlijk ook gaan voor een zwarte eettafel. In deze inspiratieboost vind je de mooiste beelden!

Ga je voor hout, dan kun je het beste all out gaan. Dat wil zeggen dat je zowel een houten blad neemt als een houten onderstel. Je kunt natuurlijk zelf kiezen hoe robuust het blad is én welke soort hout je neemt. Maak de look bijzonder door te mixen en matchen met verschillende stoelen en/of kleuren.

Om je houten tafel een extra stoere touch te geven kun je er ook een stalen onderstel onderzetten. Hierdoor krijg je meer een industriële look. Dit kan super simpel: koop een bijzonder tafelblad en kies mooie schragen uit. Easy as that, en helemaal naar jouw smaak aan te passen!

Past een ronde tafel beter in jouw interieur? Ook deze zijn er natuurlijk in vele soorten en maten. Bij een ronde eettafel is het onderstel ook extra belangrijk. Ga je voor een massieve poot of juist wat meerdere, ranke tafelpoten.

MEER LEZEN
Naast een houten eettafel zijn er natuurlijk nog veel meer plekken in huis waar je hout in kan laten terugkomen. Bekijk dit moodboard ter inspiratie.