Inspiratieboost: een houten bad voor een natuurlijke look in de badkamer

Je badkamer (en dan vooral je bad) is dé plek in huis waar je helemaal tot rust komt. Het liefst maken wij die ruimte dan ook stijlvol en dat doe je door het nét even anders aan te pakken. Naast de traditionele witte badkuip, zijn er nog vele andere opties! Haal de natuurlijke sfeer in de badkamer door een houten bad te nemen. Wij delen de mooiste inspiratiebeelden met je.

Vaak wordt gedacht dat hout in de badkamer niet zo’n slimme keuze is, omdat het een vochtige ruimte is. Maar het juiste hout met de juiste afwerking kan prima tegen wat spatjes.

Een houten bad is van zichzelf natuurlijk al bijzonder en daarom mag het hout best onbewerkt blijven. Het fijne aan hout is dat het gecombineerd kan worden met elke kleur, dus je kunt er zelfs nog een paar accessoires met een fijn kleurtje bij kiezen.

Uitpakken met kleur hoeft natuurlijk niet altijd, hout is ook prachtig met een monochroom interieur! In dat geval kun je zelfs verschillende houtsoorten met elkaar combineren. Voeg ook nog wat planten toe aan het interieur van je badkamer en klaar is je natuurlijke look!

Bron: Goody 25

Bekijk ook deze mooie badkamers die we al eerder met jullie deelden. Zonder houten bad, maar mét houten vloer!

TIP
De badkamer is natuurlijk een lastige ruimte voor veel verschillende materialen, omdat er veel warm water wordt gebruikt wat voor condens kan zorgen. Lees in dit artikel over verschillende houtsoorten en hoe je je houten meubels het best kunt onderhouden.