Inspiratieboost: een half geverfd interieur

Ben jij een echte twijfelaar wat betreft kleur op de muur? Of kun en wil je simpelweg niet kiezen tussen alle mooie kleuren? Dan is een half geverfd interieur echt iets voor jou! En daarmee bedoelen we niet alleen je muren; Ook je gordijnen, meubels of accessoires kunnen gewoon meedoen!

Je kunt ‘half geverfd’ op veel verschillende manieren interpreteren. Dit kan een strakke lijn zijn, een paar stoere vegen of een mooie ombre-look. Een half geschilderde muur of meubelstuk zie je niet zo vaak en juist daarom is het zo’n goede manier om je interieur uit te laten blinken. En dit zonder al teveel geld uit te hoeven geven!

half-geschilderd-roomed-8

Bron: Muuto

half-geschilderd-roomed-2

Bron: Ikea

Half geschilderd

Er zijn verschillende mogelijkheden wat betreft de overgang. Een strakke lijn op de muur, zoals we die ook zagen in dit fijne familiehuis in Eindhoven, geeft een modern effect. Voor een industriële look kun je in de overgang nog duidelijk je verflijnen laten terugkomen.

half-geschilderd-roomed-7

Als je bang bent dat het snel te druk wordt, kun je het subtiel houden qua kleurverschil. Ook een kleine overgang is mooi, vooral als de rest van je interieur al redelijk vol staat.

half-geschilderd-roomed-6

half-geschilderd-roomed-3

Stop vooral niet als er iets in de weg staat van je lijn! Schilder deuren, vazen of schilderijen gewoon mee, dit geeft een superleuk effect.

hafl-geschilderd-roomed-4

half-geschilderd-roomed-1

Vergeet je accessoires ook vooral niet. Je kunt kiezen voor een mooi ombre-effect zoals te zien is op de foto’s hierboven. Dat kan al heel simpel door bijvoorbeeld je kaarsen een ombre-effect te geven.

half-geschilderd-roomed-5

Half geschilderd

Meubels die half geverfd zijn met een strakke scheidingslijn zijn stoer en tegelijkertijd modern. Creëer zelf een strakke lijn door een dip-dye aan te brengen (zoals in deze DIY).

MEER LEZEN
Check dit artikel nog even voor de leukste half geschilderde muren in de kinderkamer, waarbij ook nog wordt gevarieerd met zigzag-patronen en meerdere kleuren tegelijk!

Reageer op artikel:
Inspiratieboost: een half geverfd interieur
Sluiten