Inspiratieboost: een fruitschaal als eyecatcher in de keuken

Inspiratieboost: een fruitschaal als eyecatcher in de keuken

Een fruitschaal in de keuken: voor veel mensen staat het bekend als het typische item dat je tegenkomt in de ‘ouderwetse gezinswoning’. Wij brengen daar maar wat graag verandering in! Een fruitschaal in de keuken zorgt namelijk niet alleen voor een stukje functionaliteit, maar ook voor een dosis vrolijke kleuren.

Om je te overtuigen hebben we een paar prachtige voorbeelden voor je opgezocht. Enjoy!

Stan Koolen
Arent & Pyke

Als je een fruitschaal vult, kies je natuurlijk voor het fruit dat je lekker vindt. Maar het oog wil ook wat! Net als bloemen hebben verschillende fruitsoorten bij elkaar een vrolijk en kleurrijk effect. Combineer bijvoorbeeld bananen met aardbeien en een paar limoenen of een trosje groene druiven.

Crate and Barrel
Amber Interiordesign

Where to buy
Er is enorm veel keuze aan verschillende soorten schalen. Een marmeren schaal op een verhoging zoals je hierboven ziet geeft een elegant en clean effect, terwijl een grote robuuste houten schaal juist voor een wat stoerder geheel zorgt. En mijn persoonlijke favoriet voor een minimalistisch effect: een lage zwarte schaal.

Crate and Barrel
Charest Studios

Een fruitschaal hoeft trouwens echt niet altijd maar te ‘staan’. Deze variant hang je op aan het plafond, of aan een keukenkastje. Stijlvol, functioneel én een minimalistisch design in één.